Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Камінь-Каширське ВУЖКГ інформує про намір зміни тарифів

Дата: 03.09.2020 12:39
Кількість переглядів: 3346

Фото без опису

Шановні жителі  м.Камінь-Каширський!

 

       Камінь  Каширське ВУЖКГ  інформує  споживачів   центрального водопостачання іч водовідведення про намір  зміни  тарифів  з  вересня  2020  року

   Обгрунтування   причин зміни  тарифу

В умовах постійного зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних та інших матеріальних ресурсів виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам для вироблення (створення) послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Це, в свою чергу, негативно відобразилося на діяльності  ВУЖКГ, стані систем централізованого водопостачання та водовідведення, якості надання послуг споживачам, функціонуванні галузі в цілому.    Отже  перегляд   тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію, оплати податків та забезпечення споживачів якісними послугами та питною водою.

Рівень  відшкодування  фактичної  собівартості станом на   1,09,2020 року

По водопостачанню -  83,8 %, по водовідведенню- 79,47  %

Згідно з вимогами чинного законодавства ВУЖКГ  здійснює розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) житлово-комунальних послуг і подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів.  На сьогодні згідно з вимогами Закону України «Про житлово-комунальні» для Камінь-Каширського  ВУЖКГ таким уповноваженим органом є виконавчий комітет  Камінь-Каширської  міської ради.

Процес формування  тарифів на житлово-комунальні послуги регламентовано чинною нормативно-правовою базою. Кабінетом Міністрів України затверджено єдині для всіх суб’єктів господарювання, що функціонують на ринку житлово-комунальних послуг, порядки формування тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема, Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869  зі  змінами,         

  Розроблений   річний  план  послуг  окремо по видах  діяльності на підставі  фактичних 5-ти років  ,Базовим періодом являється 2019  рік, плановий   рік  і попередній  базовому  2018  рік, Річний план наведений в додатку № 1   Стуктура трифу додаток № 3,4

В розрахунках розподіл загальновиробничих витрат виконано пропорційно прямих витрат, а розподіл витрат на збут та адміністративних витрат – пропорційно виробничої собівартості.

З метою аналізу елементів витрат, які вплинули на зростання тарифів проведено аналіз  тарифів від діючих та аналіз складових тарифів  у  2018р,2019 р  на централізоване водопостачання та водовідведення. Вартість електроенергії   в даний  період становить 2,53858 грнкВт , в діючому  тарифі 1,6848  грнквт,   Мінімальна зарплата   в 2020  році 4723 грн з 1,09,2020-5000гр, в діючому тарифі 1600  грн. 

  Розроблена  інвестиційна програма .(за рахунок амортвідрахувань).

Нижче наведені розміри діючих та планових тарифів.(наведена   структура тарифу  на полуги  централізованого водопостачання  і водовідведення)

Діючі на цей час тарифи на послуги Камінь-Каширського  ВУЖКГ  встановлені з 10.08.2016 року рішенням виконавчого комітету  Камінь-Каширської міської  ради від 25.07.2016 № 42 у наступному розмірі:

- на послуги водопостачання – 6,24  грн. за 1 м.куб. з ПДВ;

- на послуги водовідведення – 14,59  грн. за 1 м.куб. з ПДВ.Так, з часу встановлення діючого тарифу відбулося зростання основних складових тарифів, а саме: витрат на електроенергію у зв’язку із зростанням тарифів на електроенергію  на  45,24 %; витрат на оплату праці у зв’язку із зростання мінімальної заробітної плати на  - 61 %, витрат на податки та збори та ін.

 

              Враховуючи вищенаведене, з метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку із зростанням тарифів на енергоносії, у зв’язку із зростання мінімальної заробітної плати тощо, Камінь-Каширське  здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на централізоване водопостачання та водовідведення та подає їх на перегляд  :     Проект  тарифів планується наступний:                                                       

                                                                                          грн з  ПДВ

 

діючі

проект

діючі

проет

діючі

проет

Централізоване

водопостачання

6,24

10,22

6,24

10,22

6,24

10,22

Централізоване

водовідведення

14,59

24,42

14,59

24,42

14,59

24,42

       Рівень зростання у відсотках:  -водопостачання -63,8  %

                                                           -водовідведення-  67,4  %

    Прийняття рішень по вказаних  тарифах  дасть можливість підприємству  відшкодувати витрати , пов”язані з виробництвом та наданням вказаних послуг  , а також запровадити інвестиційну програму.

 

 

 

 

  4,   Обгрунтування запровадження  заходів інвестиційної  програми.

          Проаналізувавщи  технічний  стан  водопровідно-кналізаційних  мереж,  КНС та

обладнання  , було прийняте  рішення  за рахунок інвестиційно  складової  провести

наступні  заходи : провести заміну  технологічного обладнання  водозабору  і оснащення   спецтехнікою  для механічної  прочистки  труб .»

 

(Зауваження і пропозиції  просим надсилати за адресою

м.Камінь-Каширський  вул,Хотешвська, 8, 

Камінь-Каширська міська рада  вул  Воля,2

до 17.09.2020 року)

                                                                                     

розрахунок на воду 2020

розрахунок на водовідведення 2020

річний план

 

 

                                                                                                              Адміністрація ВУЖКГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь