Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Реальна робота АМУ: відтермінування до осені оплати за спожите блакитне паливо для теплокомуненерго

Дата: 14.02.2021 12:27
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

Системна і результативна робота Асоціації міст України допоможе підприємствам ТКЕ поступово розрахуватися за використаний природний газ. Цьому сприяло підписання між АМУ та Урядом України, а також НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води.

Пункт 3 Меморандуму передбачає особливості розрахунків підприємств теплопостачання з НАК «Нафтогаз України» за спожитий цьогоріч протягом січня-квітня природний газ. Йдеться про відтермінування платежу до 30 вересня 2021-го за зверненням підприємства теплопостачання та за умови надання ним підтверджуючих документів.

Тож, підприємство теплопостачання має право відстрочки різниці між вартістю природного газу, встановленою в тарифі (але не менше 6,99 гривень за кубічний метр) та встановленою НАК «Нафтогаз України» вартістю природного газу. Цьогоріч, 10 лютого, НАК «Нафтогаз України» встановив вартість блакитного палива у січні для підприємств теплопостачання 7,33 гривень за кубометр (без врахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Одразу після цього, до підприємств теплопостачання почали надходити проєкти додаткових угод до договору на постачання природного газу з уже встановленою вартістю блакитного палива. При цьому, надіслана додаткова угода не містить норм, які передбачають можливість відтермінування до 30 вересня 2021 року оплати різниці вартості газу, як це передбачив укладений Меморандум.

Зазначимо, що за таких обставин, Асоціація міст України наполегливо рекомендує підприємствам ТКЕ підписувати надіслані додаткові угоди з протоколами розбіжностей. У цьому протоколі необхідно передбачити надання відстрочки оплати різниці вартості природного газу (яка передбачена у підписаному НАК «Нафтогаз України» Меморандумі). Окрім того, до протоколу розбіжностей необхідно додати підтверджувальні документи, які свідчать про обґрунтованість надання такої відстрочки (наявність різниці між передбаченою в тарифі вартістю газу (якщо вона не менше 6,99 гривень за кубометр) та ціною на нього, встановленою НАК «Нафтогаз України»). У листі, яким направите протокол розбіжностей потрібно, обов’язково зазначити про необхідність застосування такого відтермінування оплати.

Лише за таких умов підприємства теплопостачання матимуть можливість частково відтермінувати оплату спожитого газу.

Волинське регіональне відділення Асоціації міст України

http://www.auc.org.ua/novyna/vazhlyvo-vidstrochka-oplaty-spozhytogo-pryrodnogo-gazu-pidpryyemstvamy-tke


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь