Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Місцева прокуратура звертає увагу громадян!

Дата: 16.02.2021 17:13
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

Найчастішими шахрайськими схемами є телефонні дзвінки, операції з банківськими картками та обдурювання людей внаслідок купівлі-продажу товарів через мережу «Інтернет».

Минулого року жертвами шахраїв стало 40 мешканців Камінь-Каширщини та Любешівщини. Шляхом обману шахраями вдалося заволодіти більше як 300 тис. грн. громадян.

Цьогоріч вже обдурено 18 осіб на суму більше ніж як на 120 тис. грн.

Так, в лютому 2021 року один із мешканців Камінь-Каширського району через термінал «Ibox» перерахував 25 тис. грн. за нібито виграний автомобіль. Про «віртуальний» виграш йому повідомили шахраї через мобільний телефон та вказали реквізити картки куди потрібно перерахувати кошти за оформлення автомобіля.

Інший випадок в лютому цього року пов'язаний з купівлею однією мешканкою Камінь-Каширщини через мережу «Інтернет» автомобіля, за який було перераховано 11 тис. грн. авансу, після чого продавець не виходить на зв'язок. Аналогічно ошукали особу, яка цього року на сайті «OLX» купувала цукор перерахувавши більше 8 тис.грн. через додаток «ПриватБанк».

Мають місце випадки коли люди шляхом обману входять в довіру громадян, це стосується одного із мешканців району якого ошукали шахраї із Львівської області на суму 1,5 Євро, під приводом доставки йому автозапчастин.

Непоодинокими лишаються випадки телефонних дзвінків від нібито офіційних представників банків з приводу блокування рахунків, захисту від шахраїв або повідомлень про реквізити банківських карток тощо.

Так, в січні 2021 року до жительки Камінь-Каширщини зателефонував шахрай, який представився представником банку і повідомив, що її банківська карточка буде заблокована, а тому негайно потрібно перерахувати всі кошти на нову карточку, рахунок якої надав шахрай. Особою добровільно було перераховану 20 тис. грн. на карточку шахрая.

Таким чином звертаємо увагу, що ніколи та у жодному разі не повідомляйте свої персональні дані (номери карток, паролі, коди тощо) так званим віртуальним працівникам банківських установ, думайте, що Ви купуєте через мережу «Інтернет» і кому перераховуєте гроші. В разі наявності будь-якого сумніву відразу ж телефонуйте на гарячі телефонні лінії банків, номери яких вказано на картках.

Завжди пам'ятайте, лише Ваша пильність та здоровий глузд убезпечить Вас від шахрайських дій зловмисників!

 

Камінь-Каширський відділ місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь