Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Сьома сесія міської ради: короткі підсумки

Дата: 28.03.2021 19:06
Кількість переглядів: 890

26 березня 2021 року міський голова Віктор Пась провів сьому чергову сесію міської ради. На засідання прибули 33 народні обранці. До порядку денного були включені питання пов’язані з врегулюванням питань майна комунальної власності, функціонуванням комунальних установ та підприємств Камінь-Каширської міської ради. У ході засідання були внесені зміни у структуру міської ради та персональний склад виконкому, куди ввійшли начальники відділів апарату ради. Враховуючи корективи до структури міської ради, прийняті на попередній сесії, депутати затвердили положення про відділ «Служба у справах дітей», сектор містобудування і архітектури та положення про інспектора з благоустрою.

    Для поліпшення існуючого стану правосвідомості та обізнаності населення щодо можливості отримання якісних поліцейських послуг, створення умов власної безпеки громадян за місцем проживання, об’єднання зусиль поліції, органів місцевого самоврядування та громадськості у запобіганні загрозам публічній безпеці і порядку, захисту власності та безпеки здійснення підприємницької діяльності була прийнята Програма сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території Камінь-Каширської міської ради на 2021-2022 роки.

Аби не залишити сільських жителів, де фельшерсько-акушерські пункти не відповідають  державним будівельним, без первинної медичної допомоги, рішенням міської ради, з 01 квітня 2021 року, утворено 29 медичних пунктів тимчасового базування Камінь-Каширської міської ради у селах громади: Підбороччя, Видричі, Мельники-Мостище, Мостище,  Соснівка, Волиця, Боровне, Житнівка, Добре, Острівок, Грудки, Гута-Боровенська, Дубровиця, Залазько, Іваномисль, Оленине, Малі Голоби, Осівці, Підріччя, Раків Ліс, Теклине, Верхи, Краснилівка, Котуш, Мала Глуша, Невір, Погулянка, Щитинь та затверджено  положення про ці пункти.  Ці заклади будуть утримуватися за рахунок коштів міського бюджету. Щоб забезпечити оплату комунальних послуг медичних пунктів тимчасового базування були внесені зміни до Програми розвитку та підтримки КНП «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Камінь-Каширської міської ради на 2021 рік. Міський голова наголосив, що зміна вивіски на будівлі не позначиться на людях: працівники медпунктів продовжать свою роботи у тих же приміщеннях, за існуючим робочим графіком, а населення зможе і надалі отримувати первинну медичну допомогу. Віктор Іванович зауважив, що в майбутньому планується з року в рік, у міру фінансових можливостей, доводити фельшерсько-акушерські пункти до встановлених будівельних норм і відновити мережу ФАПів  з повною інклюзивною доступністю як того вимагає закон.

З ініціативи депутатки Наталії Процик з метою зміцнення довіри громади до міської влади, забезпечення ефективної діяльності та уніфікації вимог до народних обранців було затверджено Кодекс етики депутатів Камінь-Каширської міської ради.    

У ході пленарного засідання депутати заслухали звіт начальника Камінь-Каширського ВУЖКГ про роботу Управління за 2020 рік. Разом з цим жваво обговорювали наболілу для нашого міста проблему зі сміттям та можливі шляхи її вирішення. Депутат Богдан Козак поділився власним досвідом встановлення сміттєвих баків на мікрорайоні, де він проживає і зазначив, що цьому приклад наслідували мешканці й інших вулиць. Народні обранці висловлювали своє бачення подолання сміттєвої проблеми.  Міський голова Віктор Пась закликав депутатів проводити роз’яснювальну роботу про необхідність заключення договорів з Управлінням на вивіз сміття або придбання спеціальних кульків для сміття з логотипом ВУЖКГ серед своїх друзів, знайомих і сусідів. Лише власним прикладом і спільними зусиллями  нам вдасться вийти з цієї злободенної ситуації.

За результатами сесії було схвалено звернення депутатів Камінь-Каширської міської ради до  Верховної Ради України щодо права громад розпоряджатися землями та до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров’я України стосовно врегулювання окремих питань, організації підготовки та проведення призову громадян  на строкову військову служу. Також на засіданні розглянули заяви, листи та клопотання громадян, установ та організацій, які надійшили в міжсесійний період.

На сесію міської ради завітала і високоповажна гостя – народна депутатка Верховної Ради України від 23 виборчого округу – Ірина Констанкевич. Ірина Мирославівна розповіла про їхню співпрацю з міським головою Віктором Пасем у вирішенні проблем і викликів новоствореної Камінь-Каширської об’єднаної громади. Опісля депутатка охоче відповіла на запитання від депутатів та присутніх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь