Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

До уваги жителів Каменя-Каширського! Безоплатне вивезення сміття припиняється!

Дата: 05.04.2021 14:27
Кількість переглядів: 800

Чистота – це чи не найголовніший атрибут затишного й комфортного населеного пункту. Чистота міста – справа спільна для всіх і кожного.

Як відомо, смітять всі, прибирають десятки, а платять, на жаль, одиниці. Практика показує: комунальники постійно вивозять з центральних вулиць, кладовищ, а також із несанкціонованих звалищ тони сміття. Більшість людей вважає, що достатньо винести побутові відходи з приватного домогосподарства до урни, на території міста, чи просто виставити мішки на вулиці по маршруту руху трактора, викинути в контейнер біля комунальних  будинків або завантажити у маленькі вуличні урни  –  і це все безкоштовно. Але це зовсім не так!

Відповідно до ст. 12 Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги»² надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Нині однією із проблем вивезення сміття та укладення відповідного договору є здійснення такої діяльності в нашій місцевості. Доволі часто серед населення є такі твердження: «у мене немає сміття», «я все спалюю», «все закопую в землю». І, відповідно, укласти договір про вивезення побутових відходів із такими мешканцями досить проблематично.

Проте ми всі розуміємо, що такі аргументи жителів про те, що у них немає побутових відходів – абсурдні і безпідставні, оскільки, в сучасному світі  багато сполук, які не можна ні спалювати, ні закопувати, ні просто викидати.

Так, дійсно, у приватній садибі більше можливостей щодо переробки органічних відходів (від городу, саду, кухні, тощо). Це можна скласти у компостну яму і незабаром використати як добриво. Проте немає можливості безпечної утилізації на місці своєї ділянки безлічі побутових відходів: різноманітної тари, зокрема полімерної, засобів гігієни, електроніки, електротехніки, синтетичних сполук, фарби тощо. Все це неможливо безпечно утилізувати у приватному домогосподарстві, тому велику частину побутових відходів доводиться вивозити із садиби. 

Послуги з поводження з побутовими відходами надаються суб’єктом господарювання, визначеним  на конкурсних засадах в установленому законодавством порядку. Таким чином, згідно з рішенням виконавчого комітету Камінь-Каштрської міської ради,  виконавцем послуги з вивезення побутових відходів є Камінь-Каширське ВУЖКГ. Вартість таких послуг становить:  

  • 12.29   грн. з 1 особи в місяць для мешканців приватного сектору;
  • 9.59     грн.  з 1 особи в місяць для жителів багакоквартирних будинків.

   Також    зауважимо,  що   вивіз   на полігон ТПВ  район «Силікатний» теж платний – 24,42   грн.  за один м³.

Камінь-Каширське ВУЖКГ  має всі  технічні  можливості  надавати    послуги  з вивезення  побутових відходів як  за  контейнерною  схемою, так і вивіз  трактором. Підприємство  стало практикувати вивіз сміття згідно графіку:  два рази в місяць: 15-го, 30-го числа. Для цього треба придбати  мішок  з логотипом ВУЖКГ (вартістю 9 грн за  1 шт.) і помістити сміття в такий кульок.  

За  цією схемою  було впроваджено вивезення  відходів для того, щоб  люди  зрозуміли  як зручно  мати  такий  вид  послуг. Фірмові мішки  можна придбати  в магазинах:

Універмаг, пл.Культури

«Ромашка», вул.Шевченка, 67;

«Крамниця», вул.Шевченка,

«БУД МАКС», вул.Коніщука,

«Запчастини», вул.Ковельська,

«Візит», с.Підцир’я,

«Марічка», вул.Ковельська,

Нова Пошта, вул.Ковельська,

«Троянда», вул.Ковельська,

«Сонях», пл.Культури,

«Свіжий хліб», вул.Гагаріна,

«Полісся», вул.Шкільна,

 «Світязь», вул.Шевченка,

«Пан Продукт», вул.Б.Хмельницького,

«Талісман», вул.Ватутіна,

«Південний», вул.Перше Травня,

магазин на роздоріжжі вул.Дорошенка та вул. Неродів.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном: 0968254108.

 

З  повагою   адміністрація   ВУЖКГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь