Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

У міській раді відбулась онлайн конференція "Чиста громада - здорова родина"

Дата: 07.04.2021 16:39
Кількість переглядів: 811

Фото без опису

06 квітня 2021 року з ініціативи Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася за сприяння Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації,  управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру відбулася відеоконференція “Чиста громада – здорова родина”.

Фото без опису

Найцікавіші доповідачі з різних куточків України ділилися своїми ініціативами і власним досвідом у вирішенні проблем екології.

Розпочали конференцію очільник Камінь-Каширської об’єдної громади Віктор Пась та директорка Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації Тетяна Литвиненко.

Фото без описуУ вітальному слові міський голова Віктор Пась зауважив, що прийшовши на посаду вважавв пріорітетними питання економіки, а вже працюючи зрозумів, що екологія і поводження з побутовими відходами  є дуже актуальною проблемою, охоплює як усю громаду загалом, так і кожного жителя, незалежно від його віку: чи це дошкільня, чи це школяр, чи це доросла людина, чи це пенсіонер. Те як у громаді поводилися зі сміттям не є нормою, тому й виникла потреба у проєкті «Чиста громада – здорова родина», бо сьогодні стоїть питання навчити населеня правильно поводитися з побутовими відходами. Екологічна культура – як засіб виховання займає досить важливу роль у цьому процесі. Екологічні питання мають стояти поряд з економічними, бо питання екологічної безпеки – це питання  здорового навколишнього середовища, бо здорове навколишнє середовище – запорука здорової родини.

Фото без описуНачальниця відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук презентувала проєкт «Чиста громада – здорова родина», метою якого є інформування мешканців про Zero Waste та навчання основних його принципів. У ході реалізації проєкту планується проведення численних заходів: тренінгів, конференцій, інтерактивних уроків, громадських обговорень, конкурсів та екосвят для різних цільових груп населення.

Фото без описуПро державне управління у сфері поводження з відходами учасники конференції дізналися від начальниці відділу регулювання природокористування, погоджувальної діяльності та моніторингу довкілля управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації Ольги Грицай.

Фото без описуГоловний спеціаліст-державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Павло Дмитрук розповів про порушення вимог природоохоронного законодавства та відповідальність за такі дії фізичних та юридичних осіб.

Фото без описуПрисутнім пощастило послухати голову ГО "Центр громадських та медійних ініціатив" (рух Kharkiv zero waste), засновницю мережі екохабів у Харкові Анну Прокаєву. Вона змалювала реалізацію ієрархії управління відходами та розказала про практику роботи екохабів у Харкові.

Фото без описуЗаступник директора Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради Володимир Пшибельський свою доповідь присвятив ролі органів місцевого самоврядування в екопросвітницькій діяльності закладів загальної середньої освіти як складової формування здорової дитини. Спікер також підкреслив те, що Камінь-Каширська громада вже вже співпрацює з Волинським обласним еколого-натуралістичного центру: на базі Раково-Ліського ліцею створений центр екологонатуралістичної освіти.

Фото без описуПро компостування, його важливість та умови розповіла екологиня, кандидатка сільськогосподарських наук, студентка Zero Waste Academy, авторка еко-казки «Компостик»  Ірина Пустовіт.

Фото без описуНещодавно в Україні розпочато багаторічний соціальний проєкт «Нам цим дихати» для боротьби з палінням трави та листя. Саме про це інформувала ініціаторка проєкту Юлія Карпушина (CEO Amplifi Україна, комунікаційна група Dentsu). Про шкоду спалювання вирішили говорити дорослим від імені наймолодших – онуків, бо ж саме їм належить «цим дихати».

Фото без описуМенеджер із постачання Зміївської паперової фабрики Павло Скороходов розповів про переробку комбінованої упаковки типу Тетра Пак.

Фото без описуПро практичний досвід компостування у дошкільному навчальному закладі №19 м.Луцька, його впровадження, планами щодо розширення мережі закладів застосування цього методу як утилізації органічних відходів в обласному центрі розповіла учасникам конференції Оксана Лисак – начальниця відділу екології Луцької міської ради.  

Фото без описуВсі доповіді були інформативними та креативними. На завершення міський голова підсумував роботу конференції.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь