Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Депутати працювали на восьмій сесії Камінь-Каширської міської ради

Дата: 25.04.2021 14:56
Кількість переглядів: 1148

Фото без опису

23 квітня 2021 року міський голова Віктор Пась та тридцять депутатів міської ради зібралися на восьмій черговій сесії.  Вкінці березня міська рада звернулася до підприємців громади з проханням матеріально допомогти коштами на утримання футбольної команди, яка буде брати участь в обласних змаганнях. На початку засідання сесії міський голова подякував усім хто відгукнувся і вручив представнику футбольної команди новеньку форму.   

Фото без опису

Після обговорення порядку денного перейшли до розгляду питань. Було затверджено звіт про виконання бюджету Камінь-Каширської громади за І квартал 2021 року по доходах у сумі 108731470,49 гривень, по видатках у сумі 107093703,40 гривень; з перевищенням доходів над видатками в сумі 1643911,09 гривень, враховуючи кредитування – 6144,00 гривень та внесено зміни до міського бюджету на 2021 рік.

Фото без опису

Для допомоги мешканцям багатоквартирних будинків було прийнято Програму підтримки діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на території Камінь-Каширської міської ради на 2021-2022 роки. У межах Програми здійснюватиметься організація інформаційно-роз’яснювальної роботи із мешканцями житлових будинків щодо переваг  утворення та функціонування ОСББ; надання власникам квартир у багатоквартирних житлових будинках практичної допомоги в процесі створення та діяльності ОСББ: участь у роботі установчих зборів та (або) – в роботі загальних зборів членів ОСББ, тощо; формування ініціативної групи мешканців як потенційних керівників; допомога у розрахунках кошторису витрат на утримання будинку, надання допомоги у передачі житлового фонду від попереднього власника на баланс ОСББ. Зараз на території громади діє 4 ОСББ, а саме: «Камінь-Каширський Шевченка 15 А»,  «Камінь-Каширський – Воля,15», «Камінь-Каширський – Ковельська, 8», «ЦИР».

Деякі з існуючих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків уже є учасниками програм державної установи «Фонд енергоефективності», зокрема Програми «ЕНЕРГОДІМ». Для таких ОСББ  була прийнята цільова програма «Тепла оселя» надання з місцевого бюджету фінансової підтримки. На сесії народні обранці затвердили Меморандум про співпрацю між державною установою «Фонд енергоефективності» та Камінь-Каширською міською радою.

Задля забезпечення взаємодії між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та міської ради у питаннях впровадження сучасних освітніх технологій та модернізації навчально-методичної бази дошкільної та загальної середньої освіти депутати  схвалили Меморандум про співробітництво між АМУ та Камінь-Каширської міською радою. Предметом Меморандуму є розвиток співробітництва між Сторонами в питаннях співпраці у впровадженні сучасних освітніх технологій у закладах освіти.

Фото без опису

Рішенням цієї сесії було делеговано повноваження по призначенню та звільненню  керівників закладів освіти, культури та спорту Камінь-Каширської міської ради Управлінню гуманітарної політики міської ради, в тому числі проведення конкурсів, створення конкурсних комісій та вирішення інших питань, пов’язаних з оформленням трудових відносин. Додатково від оплати  за харчування в дошкільних навчальних закладах Камінь-Каширської міської ради звільнили дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей реабілітаційних груп, внісши зміни до відповідного рішення четвертої сесії.

Фото без опису

У ході засідання розглянули ряд питань, пов’язаних з передачею майна комунальної власності та здачі такого майна в оренду.

На сесії депутати схвалили звернення до суб’єктів підприємницької діяльності на території Камінь-Каширської міської громади щодо припинення реалізації в магазинах, на ринках, в торгових точках тощо штучних квітів, вінків, корзинок, виготовлених з пластику та заборону громадянам використовувати, розміщувати, покладати вироби з пластику на об’єктах благоустрою (кладовищах, пам’ятних знаках, пам’ятниках) на території Камінь-Каширської міської громади.

Говорили народні обранці про застосування органічних добрив (барди мелясної, рідкого гною тварин, посліду курей промислових підприємств) і заходи щодо попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території Камінь-Каширської міської громади.

Фото без описуПідтримали депутатське звернення свого колеги Сергія Панасюка до Президента України ВРУ та КМУ щодо створення реабілітаційних «ковідних» центрів. Також були схвалені звернення депутатів міської ради до Президента України щодо відновлення права органів місцевого самоврядування здійснювати контроль за додержанням законодавства про працю та до Президента і Верховної Ради щодо розслідування Вагнергейту.

Фото без опису

Значна частина питань, які розглянули на сесії стосувалися землеустрою та землекористування.

Після розгляду порядку денного міський голова Віктор Пась зачитав повідомлення про те, що у Камінь-Каширській міській раді створено міжфракційну депутатську групу «Рівні можливості». До її складу ввійшли: Какалюк Марія Володимирівна (Європейська Солідарність) – голова, Приходько Валентина Миколаївна (ВО «Батьківщина») – секретар, Бащук Наталія Миколаївна (Українська Народна Партія), Шевчик Марія Василівна («За майбутнє»), Герасимик Петро Михайлович («За майбутнє»). Головною метою ДГ є об’єднання зусиль депутатів задля досягнення паритетного становища жінок та чоловіків у сіх сферах життєдіяльності суспільства, захист та підтримка вразливих категорій населення громади, реалізація інших соціальних ініціатив.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь