Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

У 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи пом’янули померлих, подякували живим

Дата: 26.04.2021 18:18
Кількість переглядів: 634

Фото без опису

26 квітня 1986 року стало чорною датою не лише в українській історії, але – й у світовій. Мирної весняної ночі відбулася аварія на реакторі четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка стала найбільшою техногенною катастрофою сучасності. Страшна трагедія призвела до негативних наслідків і непоправних втрат.

26 квітня 2021 року минає 35 років від цієї фатальної події і дає нам додаткову нагоду згадати всіх причетних, до припинення плодів цієї катастрофи. Пам’ять про таких героїчних людей, які не шкодуючи власного життя і здоров’я кинулись боротися з лихом, зібрала сьогодні біля  меморіалу учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС представників міської і районної влади, установ міста, Камінь-Каширської районної організації «Спілка Чорнобиль», небайдужих мешканців громади, депутатку Верховної Ради Ірина Констанкевич. Настоятель храму святих апостолів Петра і Павла с.Підцир’я о.Сергій Михалюк відслужив поминальний молебень, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку. Народна обраниця виступила перед присутніми і нагородила ліквідаторів Камінь-Каширщини подяками. «Цей день – сумний, трагічний і болючий. Святкового у цьому святі майже нічого не лишилося, але він дає можливість згадати той вісімдесят шостий рік для того, щоб переосмислити і причини цієї трагедії, і людський героїзм, і наслідки того що відбувалося» – зазначила Ірина Мирославівна.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 У центрі культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради відбувся мистецький проєкт «ЧОРНОБИЛЬ – 35». Розпочали з вшанування хвилиною мовчання пам’яті тих, чиє життя обірвала Чорнобильська трагедія. Слова вдячності ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС лунали від міського голови Віктора Пася, голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Ольги Ващук, голови районної ради Віктора Суса та ведучих заходу. Представники влади вручили ліквідаторам грамоти, подяки та подарунки. З міського бюджету на організацію «Спілка Чорнобиль» було виділено 10 тисяч гривень. Солісти центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради приготували тематичні вокальні номери.

Сумлінна праця, активна діяльність, спрямована на вирішення проблем громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи членів Камінь-Каширської «Спілка Чорнобиль» не залишилася поза увагою області і добровільна організація (голова – Бажинова Лідія Павлівна) була відзначена грамотою Волинської обласної державної адміністрації.

Міський голова Віктор Пась у своєму виступі підкреслив, що сьогодні наше головне завдання – це пам’ять, не забувати про ті страшні події 26 квітня 1986 року і той подвиг, який зробили ліквідатори, щоб ми і наші діти мали «сьогодні».

За мужність, самопожертву, героїзм у подоланні техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, особистий подвиг заради безпеки нинішнього і майбутніх поколінь міський голова Віктор Пась нагородив подяками  Гембіка Юрія Степановича, Должка Євгенія Миколайовича, Іванущика Володимира Дмитровича, Кухтея Сергія Васильовича, Лесика Івана Ілліча.

В свою чергу від організації «Спілка Чорнобиль» було вручено подяку голові Камінь-Каширської міської ради Пасю Віктору Івановичу за активну громадську позицію і гуманне відношення до людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та о.Сергію Михалюку – настоятелю храму святих апостолів Петра і Павла с.Підцир’я.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь