Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Юні важкоатлетки нашої громади представили Україну на Чемпіонаті Європи

Дата: 03.09.2021 11:25
Кількість переглядів: 527

 

Фото без опису

З 20 по 27 серпня 2021 року у м.Цеханув (Республіка Польща) учасники понад 30 європейських країн зібралися на Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів (U-15). Серед представниць збірної України – чотири мешканки нашої громади, вихованиці Камінь-Каширської дитячо-юнацької спортивної школи (керівник – Руслан Бобко): Катерина Малащук, сестрички – Олександра і Марія Чмух, Софія Козак, а це – половина команди.

Змагання проходили  у різних вагових категоріях. У групі до 40 кг Україну представляла наша землячка з с.Видерти Малащук Катерина і показала результат – 92 кг (ривок 42+поштовх – 50), отримавши 6-те місце.

Чмух Олександра, сім рекордів, якої в Україні ще ніхто не побив, змагалася у категорії до 55 кг здолала 140 кг (ривок 64+поштовх – 76), посівши 5-те місце. Ще одна представниця сімї Чмухів із Видерти – Марія виступила у групі до 59 кг осиливши 132 кг (ривок 61+поштовх – 71). Це – 11-ий результат.

Козак Софія із с.Грудки суперничала серед важкоатлеток, вагою до 64 кг. Піднявши 147 кг (ривок 67+поштовх – 80) завоювала 6-те місце.

За підсумком усіх результатів та набраних балів українська збірна зайняла 4-те місце, поступившись Туреччині, Польщі, Білорусі, але випередивши Росію.

До Чемпіонату юних спортсменок готували тренери, майстри спорту України з важкої атлетики брати: Валентин та Богдан Андрусі. Екіпіруванням, організаційною та фінансовою стороною відправлення дівчат до Польщі займалася Федерація важкої атлетики Камінь-Каширського району (керівник – Володимир Сінчук).

Перед Чемпіонатом України для важкоатлеток були проведені навчально-тренувальні збори. Юні спортсменки своєю щоденною копіткою працею ішли до свого успіху аби вийти на міжнародний рівень.

Федерація важкої атлетики Камінь-Каширського району висловлює щиру подяку дітям-учасницям Чемпіонату, їхнім батькам, тренерам, а також усім, хто долучився до матеріальної підтримки, особливо міському голові Віктору Пасю, голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду, підприємцям громади. Потужну фінансову допомогу надала Камінь-Каширська міська рада. Не стала осторонь і обласна рада, де це питання курував депутат від нашого округу Анатолій Філюк. Місцеві бізнесмени також не залишилися байдужими.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У цьому році важкоатлетки стануть учасницями ще трьох Чемпіонатів України у Поляні (Закарпатська обл.), Коломиї (Івано-Франківська обл.) та Харкові, який стане відбором найкращих спортсменів на Чемпіонат світу, який відбудеться навесні 2022 року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь