Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ КАМІНЬ-КАШИРСЬКОЇ ГРОМАДИ ГАЛИНА МАЗУР ВЗЯЛА УЧАСТЬ У НАВЧАННІ З РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ТУРИЗМУ

Дата: 19.10.2021 11:54
Кількість переглядів: 300

 

В рамках реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій» представниця Камінь-Каширської територіальної громади –приватний підприємець Мазур Галина Павлівна взяла участь в навчальній поїздці для обміну досвідом з розвитку сільського туризму на базі Грицівської територіальної громади Хмельницької області.

Камінь-Каширська міська рада відібрана до реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», спрямованого на надання допомоги громадам у розв’язанні актуальних питань сільського розвитку та підвищенні їхнього потенціалу для розбудови сільських спільнот, що реалізується спільно з міжнародною некомерційною благодійною організацією DRA «За Європейське громадянське суспільство», громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Навчальну поїздку організувала громадська організація  «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»  для 12 учасників з 11 областей України.  Організатори повністю покрили витрати поїздки: доїзд, проживання та харчування. Відбір учасників  проводився за критеріями мотивації та намірів щодо практичного застосування знань, отриманих під час поїздки.

Голова правління Спілки сільського зеленого туризму Володимир Васильєв зазначив, що в Україні є осередки і з майже нерозкритим туристичним потенціалом. Сільський зелений туризм міг би стати важливою статтею прибутків для частини новостворених громад, адже не вимагає значних фінансових вкладень. На селі є житло, є господарство: пасіка, корова, курка, також є природа навколо: ліс, річка. Це той ресурс, який має використовуватися, щоб люди, які живуть в урбанізованих великих містах, де немає чистого повітря, натуральних продуктів, їхали у сільську місцевість, де це є. Щоб пожити в господаря, щоб діти вперше побачили живу корову, дізналися, звідки береться молоко, мед.

Представники територіальних громад України мали можливість побувати в гостях у кластера сільського туризму «Оберіг» в селищі Гриців, познайомитися з керівником Фонду сталого розвитку «Стара Волинь» Наталією Гнатюк і обговорити перспективи розвитку сільського (зеленого) туризму. Наталія Гнатюк розповіла про те, що Гриців починав розвивати сільський туризм, коли про нього ще ніхто в Україні не думав і не згадував. За 20+ років громада і учасники кластеру сільського туризму «Оберіг» пройшли кілька етапів розвитку. Мають такий досвід, якого не має жодна сільська громада. Учасникам навчання розкрили механізми як з «ніякої» сільської громади зробити «зіркову», як скласти до купи те, що не складається, як в умовах бездоріжжя і безгрошів'я самих себе витягувати за чуба з депресивного стану і залучати до цього процесу усіх.

Приватний підприємець Мазур Галина розповіла колегам про свій досвід започаткування діяльності в сфері сільського туризму – реєстрації приватного підприємця  та проведення реконструкції садиби «Там, де Добре» для сільського туризму. Садиба розташована по вулиці Ковельській в місті Камінь-Каширський та вже весною буде готова приймати перших гостей. Галина Павлівна   презентувала присутнім фільм про туристичну привабливість Камінь-Каширської територіальної громади

         Знайти цікаву і корисну інформацію про сільський туризм, а також розмістити  свою садибу можна на сайті Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»  https://www.greentour.com.ua/

 

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь