Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Команда Камінь-Каширської міської ради взяла участь в онлайн-зустрічі «Практики відкритих даних у громадах України»

Дата: 03.11.2021 09:42
Кількість переглядів: 521

Команда  Камінь-Каширської міської ради в складі начальника відділу регіонального розвитку, туризму та інвестиційної діяльності апарату міської ради Миколи Панасюка, начальниці відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради Надії Савчук, головного спеціаліста відділу організаційної роботи та інформаційних технологій апарату міської ради Богдана Шумика, директорки Центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради, депутатки районної ради Алли Глущук та директора закладу загальної середньої освіти «Воєгощанський ліцей» міської ради, голови правління об’єднання керівників закладів освіти району Ростислава Неофітного в липні 2021 р. брала участь в онлайн-тренінгу з відкритих даних Ресурсного Центру ГУРТ в межах проєкту «Сприяння звітності та прозорості за допомогою відкритих даних», що фінансується Національним фондом на підтримку демократії.

Після завершення навчання тренер з відкритих даних Андрій Савчук продовжив співпрацю з громадою та протягом двох місяців надавав менторську допомогу в реалізації окремих пілотних ініціатив.

Під час навчання команда підготувала концепцію пілотної ініціативи із впровадження е-сервісів на основі відкритих даних у громаді «Цифрова трансформація Камінь-Каширської міської ради».

Отож, 27 жовтня 2021 р. відбулася підсумкова онлайн-зустріч «Практики відкритих даних у громадах України» із залученням представників Національного Фонду з підтримки Демократії (США) для обговорення і представлення проведеної роботи по відкритих даних.

Начальниця відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради Надія Савчук  презентувала роботу міської ради з відкритих даних та озвучила концепцію  «Інтерактивна мапа Камінь-Каширської територіальної громади».

Зокрема, окремі працівники міської ради пройшли навчання «Як громаді стати цифровою», успішно склали тест «Цифрограм для держслужбовців». 25 серпня 2021 р. відкрито оновлений ЦНАП в рамках впровадження 4 фази з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою». За кошти міжнародної технічної допомоги придбано меблі та комп’ютерну техніку на суму 1,0 млн. грн. для  ЦНАП, а за внесок міської ради, коштів соціально-економічного розвитку (3,6 млн.грн.) проведено будівельні роботи по реконструкції приміщення ЦНАПу  в місті Камені-Каширському. Запроваджено електронну систему керування чергою відвідувачів, СМС-повідомлення про готовність послуги.

Оновлено офіційний сайт міської ради та створено нові рубрики про місцевий бюджет, комунальне майно, нові адміністративні послуги ЦНАПу, фінансову підтримку ОСББ, конкурс проєктів місцевих ініціатив, відео про територіальну громаду. Міська рада оприлюднює інформацію також в соціальних мережах у Фейсбук, окремі відео про громаду набирають 32 тисячі переглядів. У бюджеті передбачено 400 тис. грн. на розширення системи відеоспостереження у громаді, виготовлена проектно-кошторисна документація та подана на державну експертизу.

 В рамках пілотної ініціативи пропонується створити інтерактивну мапу територіальної громади, де в зручному вигляді як для мешканців громади, так і для всіх охочих, буде зібрана інформація про різні сфери функціонування та потенціалу громади.  Головне завдання мапи – завдяки єдиному сервісу не лише познайомити із громадою, але й продемонструвати як потенційні можливості для інвестування, так і туристичні маршрути. Загалом мапа складається з трьох розділів: «Загальна інформація», «Туризм» та  «Інвестиційний потенціал». Над реалізацією концепції буде продовжена робота.

Презентацію і концепцію  можна переглянути нижче

Концепція "Цифрова трансформація Камінь-Каширської міської ради"

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь