Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

ЗВІТ відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Камінь-Каширської міської ради за 2021 рік

Дата: 17.01.2022 15:15
Кількість переглядів: 783

 

 

       Відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Камінь-Каширської міської ради створений в квітні 2021 року. Передбачено структурою 3 штатні одиниці, фактично працює 1 працівник.

 

Енергозбереження

Розроблено Програму підтримки діяльності об’єднань співвласниківбагатоквартирних будинків (ОСББ) на території Камінь-Каширської міської ради на 2021-2022 роки та Цільову програму «Тепла оселя» надання з місцевого бюджету Камінь-Каширської міської ради фінансової підтримки об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, які беруть участь у програмах державної установи «Фонд енергоефективності», зокрема, у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності», на 2021-2023 роки.

В рамках проєкту ЄС та ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадженння сталих енергоефективних рішень (HOUSES)» організовано   в м. Камінь-Каширський інформаційні зустрічі «Можливості ОСББ по залученню державної фінансової підтримки для термомодернізації будинків (заміна та утеплення покрівлі, заміна вікон і дверей на енергозберігаючі, утеплення фасадів)».

 

Представники ОСББ  «Камінь-Каширський – Воля,15», ОСББ «Камінь-Каширський – Ковельська, 8», Камінь-Каширського виробничого управління житлово-комунального господарства, міської ради  взяли участь в семінарі «Кращі засади управління ОСББ» 16 червня 2021р у місті Луцьку.

Підписано Меморандум про співпрацю між директором Фонду Енергоефективності Юлією Головатюк-Унгуряну та Камінь-Каширським міським головою Віктором Пасем.

В 2021р. зареєстровано три нових ОСББ: «Камінь-Каширський- Воля,15» ОСББ «Камінь-Каширський – Ковельська, 8» та ОСББ «№26 по вул. Коніщука м.Камінь-Каширський».

Заявки ОСББ «Камінь-Каширський – Воля,15» та ОСББ «Камінь-Каширський Шевченка 15 А»   прийняті на участь у програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» щодо співфінансування проведення термомодернізації багатоквартирних житлових будинків. Розробляється проєктно-кошторисна документація  комплексної термомодернізації багатоквартирних будинків.

 

 Екологія

Підготовлено заявку «Чиста громада – здорова родина» до  конкурсу «Наша громада».

За ініціативи Камінь-Каширської міської ради, сприяння управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру в рамках проєкту Камінь-Каширської міської ради «Чиста громада – здорова родина» проведено онлайн конференцію 06 квітня 2021 року, 3 онлайн-семінари 12, 20, 26 травня 2021 року для посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за питання екології та довкілля, депутатів місцевих рад, небайдужих до екологічних питань мешканців громад Волинської області.

В рамках проєкту проведено загальноміську толоку, розміщено 15 статей, 3 інтерв’ю, впорядковано (ліквідовано) сміттєзвалища у старостинських округах, прийнято рішення міської ради про заборону покладання штучних квітів і вінків на кладовищах та громадських місцях, проведено озеленення території міста.

 

 

Проєкт «Перспективи сталого розвитку сільських територій»

В 2021 році  Камінь-Каширська міська рада  відібрана до реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», спрямованого на надання допомоги громадам у розв’язанні актуальних питань сільського розвитку та підвищенні їхнього потенціалу для розбудови сільських спільнот, що реалізується спільно з міжнародною некомерційною благодійною організацією DRA «За Європейське громадянське суспільство», громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Впровадження проєкту розпочалося із навчальних онлайн-курсів упродовж вересня-грудня 2021р. «Основи сталого розвитку сільського зеленого туризму», «Сільський зелений туризм: підвищення кваліфікації», в яких взяли участь та отримали сертифікати про успішне навчання відповідальні працівники міської ради.

 

 

Організовано навчальну поїздку 13-15 жовтня 2021р. для обміну досвідом з розвитку сільського туризму на базі Грицівської територіальної громади Хмельницької області приватного підприємця Мазур Галини в рамках  проєкту.

Змонтовано фільм «Туристична привабливість Камінь-Каширської територіальної громади».

Підготовлено концепцію «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини».

Підготовлено і подано статтю «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини» до журналу «Сільський зелений туризм».

Міжнародне співробітництво

Підготовлено рішення міської ради «Про Програму розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Камінь-Каширської міської ради на 2021-2025 роки». У зв’язку з форс-мажорними обставинами (поширенням    COVID-19) заходи Програми у 2021 році в офлайн режимі  не проводилися. Однак, налагоджена тісна співпраця в онлайн режимі. Є домовленості щодо підготовки спільних проєктів з міжнародними партнерами до Програми транскордонного співробітництва тощо. Проводиться робота над розробкою  концепції майбутніх проєктів.

Взято участь у річній конференції Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, яка проходила 27-29 жовтня 2021р.  в м. Трускавці Львівської області.

Державний фонд регіонального розвитку

Підготовлено та розміщено на онлайн-платформі Мінрегіону інвестиційний проєкт Камінь-Каширської міської ради  «Реконструкція дитячого навчального закладу в с. Бузаки Камінь-Каширського району (коригування)» на суму 16,0 млн. грн. Проєкт включено до Програми «Велике будівництво». 

 

Конкурс проєктів місцевих ініціатив

В 2021 році організовано конкурс проєктів місцевих ініціатив Камінь-Каширської міської ради.

Відповідно до рейтингу, складеного за результатами експертної оцінки проєктів, переможцями в 2021 році визначено проєкт Пнівненського старостинського округу «Очистка існуючої водойми «Скрипка» та благоустрій прилеглої території» та проєкт Раковолівського старостинського округу «Благоустрій вулиці  Залісся в селі Раків Ліс».

 

Відкриті дані

Взято участь в онлайн-тренінгах з відкритих даних Ресурсного Центру

ГУРТ в межах проєкту «Сприяння звітності та прозорості за допомогою відкритих даних», що фінансується Національним фондом на підтримку демократії.

 

 

Міська рада отримала відзнаку ГУРТУ за успішно впроваджену ініціативу з відкритих даних. Підготовлено концепцію пілотної ініціативи із впровадження е-сервісів на основі відкритих даних у громаді «Цифрова трансформація Камінь-Каширської міської ради».

Міжнародний донор підтримав концепцію «Інтерактивна мапа Камінь-Каширської ОТГ», що розроблена в рамках пілотної ініціативи та має виділити фінансування в сумі 95000 грн.  Електронна мапа складається з трьох розділів: «Загальна інформація», «Туризм» та  «Інвестиційний потенціал».

Розпочато роботу над збором, узагальненням та підготовкою інформації до інтерактивної мапи Камінь-Каширської територіальної громади.

Програма «U-LEAD з Європою» щодо покращення якості надання адміністративних послуг для населення

В 2021 році в рамках впровадження 4 фази з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» за кошти міжнародної технічної допомоги придбано меблі та комп’ютерну техніку на суму 1,0 млн. грн. для  ЦНАП міської ради, а за внесок Камінь-Каширської міської ради, обласної державної адміністрації (3,6 млн.грн.) проведено будівельні роботи по реконструкції приміщення ЦНАПу  в місті Камінь-Каширський.

 

Цифровізація

Підготовлено та подано обласній державній адміністрації перелік проєктів Камінь-Каширської міської ради щодо цифрового розвитку громади, які хотіли б реалізувати в громаді у майбутньому до проєкту регіональної програми інформатизації на 2022-2024 роки.

Пройдено успішно тестування «Цифрограм для держслужбовців» на національній онлайн-платформі Дія. Цифрова освіта.

Державно-приватне партнерство

Підготовлено концепцію ОДА потенційного проєкту державно-приватного партнерства «Реконструкція системи водовідведення та каналізації в районі масиву аеродрома та північно-західної частини міста Камінь-Каширський».

Подано 12 проєктних заявок на різні конкурси проєктів. Ряд проєктних заявок перебуває на розгляді і очікуємо результатів.

Підвищення кваліфікації, навчання та участь в різних заходах

Участь в онлайн-навчаннях «Міжнародна співпраця територіальних громад», «Стратегічне планування», «Від доступної і безпечної питної води до здорової громади», «Цифрова громада», «ЕнергоШкола», «Державна підтримка значних інвестицій: можливості для громад» та багато інших.

Участь у засіданнях сесій, виконкому та постійних комісій міської ради.

Доступ до публічної інформації

Створена нова рубрика на офіційному сайті міської ради «Проєктна діяльність, міжнародне співробітництво».

 

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради  Надія Савчук                                                

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь