Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

ЗВІТ відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради за 2022 рік

Дата: 30.12.2022 12:46
Кількість переглядів: 842

Метою відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради є реалізація зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради відповідно до зовнішньополітичної стратегії держави Україна, здійснення діяльності пов’язаної з залученням додаткових позабюджетних ресурсів на вирішення місцевих проблем у межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України.

Відділ представляє, у межах наданих йому повноважень, інтереси міської ради, її виконавчих органів та міського голови у відносинах з відповідними адміністративно-територіальними утвореннями іноземних держав, а також з міжнародними організаціями та фондами.

Впродовж 2022 року Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась налагодив міжнародні відносини з канадським містом Ленгфорд, муніципалітетом Південне Курземе Латвійської Республіки, гміною Біляни Республіки Польща та з німецькими містами Зіндельфінген, Беблінген. 

Міжнародні партнери активно допомагали Камінь-Каширській територіальній громаді в умовах воєнного стану.

Міжнародна співпраця з містом-побратимом Мендзижець-Підляський (Республіка Польща)

Від міста-побратима Мендзижець-Підляський з Республіки Польща отримували двічі гуманітарну допомогу (продукти харчування, ліки знеболюючі, пожежні рукави, генератор струму, стяжки автоматичні) на суму 26879,95 злотих / 247017,23 гривень. Місто приймало на реабілітацію дитину з мамою.

 

Налагодження міжнародної співпраці з містом Зіндельфінген (Німеччина) через онлайн-платформу «Cities4Cities»

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук зареєструвала міську раду на платформі та налагодила співпрацю з німецькими партнерами в квітні 2022 року. За підтримки референта з питань Європи міста Зіндельфінген і проєкт-менеджера платформи «Cities4Cities» Катерини Батіщевої  підготовлено проєкт по охороні здоров’я.

Завдяки онлайн-платформі «Cities4Cities» міська рада тричі отримувала допомогу від міст Зіндельфінген та Беблінген Федеративної Республіки Німеччина на суму 52800,00 євро / 1870080,00 гривень (4 генератори, товари медичного призначення, продукти харчування, засоби особистої гігієни, повербанки, вантажівку).

Отримували двічі гуманітарну допомогу від міста Зіндельфінген (4 генератори, товари медичного призначення, продукти харчування, засоби особистої гігієни, повербанки на суму 802080,00 гривень).

 

Налагодження міжнародної співпраці з містом Беблінген (Німеччина) через онлайн-платформу «Cities4Cities»

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась 13 жовтня 2022 року у місті Беблінген зустрівся з районним секретарем Роландом Бернхардом з Окружного офісу Беблінгена і лордом-мером міста Зіндельфінгена д-р. Берндом Верінгером, які передали безкоштовно Камінь-Каширській територіальній громаді вантажівку оціночною вартістю 30000,00 євро / 1068000,00 гривень.

Також учасники зустрічі обговорили про подальшу співпрацю між Камінь-Каширської міською радою та містами Беблінгеном, Зіндельфінгеном.

 

Участь в міжнародній конференції у місті Аугсбург (Німеччина) через онлайн-платформу «Cities4Cities»

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась брав участь у П’ятій німецько-українській конференції муніципальних партнерств «Партнерства для розбудови та розвитку», що проходила 12-13 жовтня 2022 року в місті Аугсбург (Німеччина). На конференції делегати з європейських міст обговорили можливість майбутнього міжнародного партнерства для подолання наслідків війни та План відновлення регіонів України.

Конференцію організували Engagement Global з її Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) у співпраці з округом Швабія, з Асоціацією міст Німеччини та Асоціацією міст України для бургомістрів і голів громад Німеччини і України.

 

Налагодження міжнародної співпраці з гміною Біляни (Польща)

Від гміни Біляни Республіки Польща отримували двічі гуманітарну допомогу в березні-травні 2022 року (медикаменти на суму 13995,68 злотих / 102112,48 гривень та пожежний автомобіль оціночною вартістю 40016,00 злотих / 262981,10 гривень).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З метою підготовки з гміною Біляни спільних транскордонних проєктів  відбулася поїздка 03 листопада 2022 року офіційної делегації міської ради, очолювана Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем, до  Республіки Польща. Камінь-Каширську громаду також представляли перший заступник міського голови Анатолій Шевчик та начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук.

 

Під час офіційної зустрічі польські друзі з гміни Біляни передали Камінь-Каширській територіальній громаді 7 генераторів для забезпечення нормальної роботи закладів під час відключень електроенергії, а також тепловізор, одяг військовим на загальну суму 45304,93 злотих / 357908,95 гривень.

 

Вуйт гміни Біляни Збігнев Возняк пообіцяв Камінь-Каширському  міському голові Віктору Пасю безкоштовно надати територіальній громаді ще гуманітарну допомогу автомобіль для шерифа.

Начальник відділу Надія Савчук презентувала партнерам декілька концепцій проєктів. Отож, вирішили розробляти спільні проєкти по напрямку туризму, охорони здоров’я та енергетики.

Відділ здійснював менеджмент проєкту «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. 

 

Налагодження міжнародної співпраці з містом Ленгфорд (Канада)

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась та мер канадського міста Ленгфорд Стюарт Янг 27 червня 2022 року підписали Договір про партнерство та співробітництво. А вже 07 липня 2022 року надійшов перший транш гуманітарної допомоги – 880 відер з продуктовими наборами (рис, гречка, макарони, горох тощо) та таблетки для очищення води.

Міжнародна співпраця передбачає підтримку канадського міста Ленгфорд українського міста Камінь-Каширський під час війни шляхом надання гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, роботи, пожежного та пошуково-рятувального обладнання та навчання через партнерство з  GlobalMedic. Після завершення війни передбачається співпраця у сфері культури, економіки тощо.

Також підписали Угоду про співпрацю в освітній сфері між управлінням гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради та канадським шкільним округом № 62 (Сук). А це можливості проведення спільного онлайн  навчання та обміну учнівськими делегаціями між обома країнами.

        

        Налагодження співпраці з муніципалітетом Південне Курземе (Латвія) в рамках проєкту «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!»

         Міжнародне українсько-латишське побратимство між Камінь-Каширською міською радою та муніципалітетом Південне Курземе Латвійської Республіки стало завдяки участі у діалогах між представниками місцевого самоврядування України та Латвії, що відбувалися онлайн 26 квітня, 03 травня та 25-26 травня 2022 року за організації Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії в рамках проєкту «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!».

На сесії міської ради 02 вересня 2022 року Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась підписав Договір про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю Латвійської Республіки і Камінь-Каширською міською радою.

З метою налагодження міжнародної співпраці начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук впродовж 13-25 серпня 2022 року брала участь у робочих зустрічах з головою муніципалітету Південне Курземе Латвійської Республіки Айварсом Приєдолсом,  представниками муніципалітету та виконавчим директором Асоціації малих міст України Оксаною Кирилюк.

Група дітей військовослужбовців у супроводі з дорослими з міської ради впродовж 13-25 серпня 2022 року відпочивала в літньому таборі в місті Вецпілс Південно Курземського краю. Витрати на проїзд, харчування та проживання дітей і дорослих забезпечив муніципалітет Південне Курземе.

 

Офіційна делегація Камінь-Каширської міської ради на чолі з першим заступником Камінь-Каширського міського голови Анатолієм Шевчиком перебувала з робочим візитом 24 жовтня 2022 року в Республіці Польща. Під час офіційного візиту відбулася зустріч з виконавчим директором муніципалітету Південне Курземе Улдісом Варною та заступником голови  муніципалітету Південне Курземе Андрісом Янковскісом, які безкоштовно передали Камінь-Каширській міській раді два трактора  JUMZ оціночною вартістю 3635,44 євро / 129559,44 гривень від муніципалітету Південе Курземе Латвійської Республіки. Трактори використовуються для посилення лінії оборони територіальної громади. Латишські друзі також передали гуманітарну допомогу українським захисникам.

 

У грудні відбулася онлайн зустріч по міжнародному обміну досвідом в сфері цивільного захисту і пожежної безпеки. В зустрічі взяли участь Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась, заступник начальника Камінь-Каширського районного управління ГУДСНС України у Волинській області Андрій Багнюк, начальник сектору цивільного захисту Камінь-Каширського районного управління ГУДСНС України у Волинській області Віталій Мартинюк та начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробіництва міської ради Надія Савчук.

Партнери обговорили проблемні питання, що створюються в період локдауну в умовах воєнного стану. Заплановано розширення міжнародної співпраці по обміну досвідом між українськими та латишськими рятувальними службами.

 

Трактори, пожежний автомобіль з Польщі та вантажівку з Німеччини доставив водій Камінь-Каширської міської ради Василь Кот.

         

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Налагодження співпраці з Корсунь-Шевченківською міською радою

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась та виконуючий обов’язки Корсунь-Шевченківського міського голови Віталій Мацюк 12 серпня 2022 року підписали Угоду щодо партнерства і співпраці між Корсунь-Шевченківською міською радою Черкаського району Черкаської області та Камінь-Каширською міською радою Камінь-Каширського району Волинської області. За активну допомогу Корсунь-Шевченківській територіальній громаді під час російського вторгнення в Україну Подякою Корсун-Шевченківської міської ради нагороджено Камінь-Каширського міського голову Віктора Пася та голову правління Камінь-Каширської споживспілки Тетяну Єфімову.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Реалізація проєкту міської ради «Перспективи сталого розвитку сільських територій»

У травні 2022 року перебувала українсько-естонська наукова експедиція із Таллінського університету Естонської Республіки, Географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка та Спілки сільського зеленого туризму України в рамках проєкту з дослідження кластерів сільського туризму в Україні.

Март Рейманн, доцент (Associate Professor) з управління рекреацією, Інститут природничих і медичних наук, Талліннський університет зауважив, що кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини» має великі перспективи розвитку та матиме важливе значення для майбутнього розвитку громади та України. Делегація побувала на водних об’єктах Камінь-Каширщини, зокрема озері «Добре», річок «Турія», «Цир» та ознайомилася із зразковою етнографічною колекцією шкільного музею в ЗЗСО «Мостищенська гімназія» (директор Оксана Пась). Гості відпочивали та скоштували традиційні національні страви у щойно відкритій садибі «Там, де Добре» у місті Камені-Каширському.

У 2022 році вийшли статті Савчук Надії «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини» на сторінках всеукраїнського журналу «Сільський зелений туризм».

Підготовлено Програму розвитку туризму та рекреації в Камінь-Каширській територіальній громаді на 2022-2025 роки, що затверджена рішенням сесії міської ради від 04.02.2022 №8/18-11.

Розроблено інвестиційну пропозицію «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини», що розміщена на сайті міської ради, Інвестиційному порталі Волинської області.

У червні 2022 року відбулося інтерв’ю з Надією Савчук, що проводили заступник голови правління Спілки сільського зеленого туризму України Ірина Околович та координаторка проєкту від міжнародної організації DRA Берлін Олеся Мороз для публікації українською, англійською мовами в Україні та за кордоном на тему згуртованості Камінь-Каширської громади до, під час війни та перспективи розвитку після війни. Розмовляли про туристичний та сільськогосподарський кластери та інші проєкти. Вже готова міжнародна експертна частина-аналіз для  громади та розпочато роботу з професійними експертами.

Публікація «Як живе Камінь-Каширська громада: міжнародні зв’язки та підготовка до перемоги» розміщена у виданнях Дрогобич.City, Володимирець.City. У друці повна публікація на англійській та українській мовах для поширення в Україні та за кордоном.

У рамках проєкту розробляється гастрономічна карта Камінь-Каширської територіальної громади.

 

Розробка концепцій сільськогосподарських кластерів

Відділом проєктної діяльності та міжнародного співробітництва разом з управлінням земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки міської ради підготовлено концепції сільськогосподарських клестерів «Камінь-Каширська сироварня», «Камінь-Каширська картопля», «Камінь-Каширська ягода».

 

Проєкт «Офіс впровадження цифрових рішень «Digital Volyn»

Камінь-Каширська міська рада відібрана у конкурсному відборі до проєкту «Офіс впровадження цифрових рішень  «Digital Volyn». Проєкт реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Волинської обласної військової адміністрації, програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

 

Грантова програма СИЛА ЖІНОК

Проєктна заявка начальниці відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надії Савчук відібрана до ТОП-150 заявок для участі в основній програмі СИЛА ЖІНОК, що включає освітню програму, експертну підтримку та можливість отримати фінансування на реалізацію ініціативи територіальної громади. Програма організована громадською організацією «Інститут партнерства та сталого розвитку» в рамках проєкту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та партнерів програми: Urgent Action Fund for Women's Human Rights, Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE Ukraine) за інформаційної підтримки національного проєкту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес.

В рамках проєкту придбано 500 комплектів засобів особистої гігієни (шампунь, мило, зубна паста, пральний порошок) на суму 99000,00 гривень для внутрішньо переміщених осіб (300 комплектів) та для одиноких жителів громади, які обслуговуються в комунальній установі "Центр надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради" (200 комплектів). Незабаром буде передано.

 

Налагодження співпраці з Львівським національним університетом природокористування

В рамках співпраці між Камінь-Каширською міською радою та Львівським національним університетом природокористування, на запрошення завідувача кафедри міжнародних економічних відносин та маркетингу Львівського національного університету природокористування Андрія Линдюка начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради  виступила перед студентами і викладачами на тему «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради в умовах воєнного стану 2022».

У 2021 році був підписаний Договір про співпрацю між Камінь-Каширський міським головою Вікторем Пасем та ректором Львівського національного університету природокористування Володимирем Снітинським.

В результаті зустрічі домовилися про проведення туристичної екскурсії, практики для студентів Львівського національного університету природокористування на базі Камінь-Каширської територіальної громади.

 

Налагодження співпраці з благодійним фондом «Рокада»

У міській раді 08 грудня 2022 року відбулася робоча зустріч з командою благодійного фонду «Рокада». Обговорено можливість благодійної допомоги для переселенців у вигляді речей першої потреби, проведення тренінгів для працівників ЦНАПу, відділу соціального захисту, праці та охорони здоров’я міської ради  та спільних заходів для ВПО та місцевого населення. Проєкт реалізовується за підтримки Aгентства ООН у справах біженців в Україні.

 

Розробка Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Савчук Надія координувала роботу, забезпечувала технічний супровід розробки та була упорядником Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки.

 

Підготовка Інвестиційного паспорту Камінь-Каширської міської ради

Відділом проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради розроблено україномовну та англомовну електронні версії Інвестиційного паспорту Камінь-Каширської міської ради.

 

Промоція Камінь-Каширської територіальньої громади

Для підвищення рівня  поінформованості міжнародного співтовариства про міську раду, формування позитивного іміджу громади як привабливої туристичної та рекреаційної дестинації начальником відділу  виготовлено фільм «Садиба Галини Мазур «Там, де Добре»,  шість електронних публікацій: «Камінь-Каширська міська рада 2022», «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини», «Гастрономічний каталог Камінь-Каширської територіальної громади», «Садиба Галини Мазур «Садиба «Там, де Добре», «Освіта. Управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради 2022»,  «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради в умовах воєнного стану 2022».

Інтерв’ю міського голови Віктора Пася телеканалам «Ми Україна», ТБ «Курземе» (Латвія)

З нагоди Дня місцевого самоврядування Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась дав інтерв’ю телеканалу «Ми Україна» про співпрацю з Асоціацією малих міст України під час війни.

Віктор Іванович дав декілька інтерв’ю  журналісту Арготсу Пакалнсу  з ТБ «Курземе» Латвійської Республіки про особливості роботи міської ради в умовах воєнного стану.

 

Поширення досвіду серед громад Волинської області

На запрошення Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації начальник відділу Надія Савчук презентувала досвід Камінь-Каширської міської ради на тему "Особливості міжнародного співробітництва органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану"  для громад Волинської області.

 

Доступ до публічної інформації

Відділом підготовлено та опубліковано 44 статті про здійснення проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради на сайті міської ради у рубриці «Відділ проєктної діяльності та  міжнародного співробітництва».

Інформація про міжнародне співробітництво міської ради постійно публікувалася у місцевій газеті «Полісся», інтернет-виданні Район.Камінь-Каширський, районній, обласній, всеукраїнській пресі, телебаченні, а також у міжнародних засобах масової інформації партнерів.

 

Начальник відділу проєктної діяльності

та міжнародного співробітництва міської ради                      Надія Савчук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь