Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Чужих дітей не буває!

Дата: 01.02.2023 10:53
Кількість переглядів: 214

На обліку в Камінь-Каширському районному секторі №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області знаходяться особи, які засуджені судом до покарань, не пов’язаних з позбаленням волі. Всі вони різного віку. Нажаль, є серед них і неповнолітні. Сьогодні гостро стоїть проблема злочинності серед підлітків. Всі ми добре розуміємо, що все починається з родини, з батьків, з того, яке зернятко вони вкладуть в дитячу душу.

Дитину, яка стала на злочинний шлях у ранньому віці, підштовхнула до скоєння злочинів соціальна занедбаність, злидні. Багато з неповнолітніх злочинців виховувались у неблагополучних родинах, де постійно були присутні сварки, взаємні образи, пияцтво. Такі умови життя негативно впливають не тільки на членів своєї родини, але і на інших підлітків, з якими підтримують стосунки ці діти. Більшість неповнолітніх, які скоїли злочин, не вчаться та не володіють елементарними трудовими навичками. Безконтрольність з боку батьків і педагогів, неправильна організація вільного часу, погана організація дозвілля – ось основні чинники, які готують підгрунтя для скоєння злочинів неповнолітніми особами. 

На превеликий жаль, підлітки не одразу починають розуміти свої помилки, оскільки у них недостатньо життєвого досвіду, який дозволив би самостійно приймати правильні рішення. В ході роботи досвідчені фахівці-психологи знаходять ту невидиму ниточку, тонкий підхід до серця кожної дитини, сповнюють їх душі теплом, якого так не вистачає цим дітлахам. Для них особливо важливими є поради, підказки та підтримка.

01.02.2023 року, для проведення виховної роботи з малолітніми злочинцями, а також з метою недопущення нових злочинів, в приміщенні Камінь-Каширського районного сектору №1 з питань пробації була проведена зустріч, в якій приймали участь неповнолітня особа Н., яка була засуджена до покарання непов’язаного із позбавленням волі, працівник пробації Ігор ШУМІК, завідувач сектору Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна БОНДАР та старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області Вадим ЗУБАЧ. В ході цієї зустрічі з неповнолітньою під обліковою була проведена індивідуально-виховна бесіда щодо недопущення в подальшому скоєння нових злочинів.

По закінченні зустрічі Інна Бондар надала неповнолітній інформацію про те, хто має право на безоплатну правову допомогу, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб'єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, який порядок звернення за її наданням.

 

Старший інспектор Камінь-Каширського РС №1

філії ДУ «Центр пробації» у Волинській області

майор внутрішньої служби                                                              Ігор ШУМІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь